Bingöl’de serinlemek için girdiği barajda kaybolan 17 yaşındaki gencin cansız bedenine arama çalışmaları sonucu ulaşıldı.
Olay, gençlerin barajda serinlemek amacıyla suya girmesiyle başladı. Ancak bir süre sonra gençlerden biri gözden kayboldu. Dalgıç ekiplerinin olmaması nedeniyle arama çalışmaları yapılamadı. Dışarıdan çağrılan dalgıçların yoğun çabaları sonucunda, Hatemi Keskin’in cansız bedenine ulaşıldı.
Hatemi Keskin’in arkadaşları sosyal medyada tepkilerini dile getirerek, yaşanan ihmalkârlığa dikkat çekti:
“Arkadaşımız Hatemi Keskin, dalgıç ekibi olmadığı için hayatını kaybetti. Boğulmadı; Bırakıldı.
Hazırlıksız…
Tehlike belliydi, ama önlem alınmadı.
Belki zamanında yetişseydi,
Belki ihmalkârlık olmasaydı
Bugün aramızda olacaktı bugün o, yarın en yakınımız olabilir.
Bu kader değil, bu bir suç!
Sessiz kalmak suç ortaklığıdır.
Biz cidden ucuz ölümler ülkesiyiz
Hocam bu ihmalsizliğe artık bu son verilsin bugün bizim canımız yanıyor yarım Allah korusun sizinki yanar. Gerçekten tam üç saat çaresizce bekledik belki kurtarılsaydı şuan evinde bizlerle olacaktı ses getirin lütfen sesimizi duyurun”

HABER MERKEZİ





