Genç Belediyesi, Cami Bahçelerinde Düzenleme Çalışması Başlattı Genç Belediyesi, Cami Bahçelerinde Düzenleme Çalışması Başlattı

Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Kaymakam Muhammet Güzel, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mahir Kaya, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, ilkokul öğrencileri tarafından tarihimizin önemli şahsiyetlerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Nene Hatun, Seyit Onbaşı, Mevlana ve Naim Süleymanoğlu gibi isimlerin canlandırıldığı sahne gösterileri sergilendi.

Whatsapp Image 2025 04 24 At 19.26.05Etkinlik kapsamında ayrıca “3’te 3 TYÇ Yarışması” düzenlenerek öğrencilerin tarih bilgileri pekiştirildi.

“AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR’ ANLAYIŞIYLA BU PROJEYİ BAŞLATTIK”

Kaymakam Güzel, programda yaptığı konuşmada çocukların gerçek kahramanlarla erken yaşta tanışmasının önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Tarihimizle yeniden güçlü bağlar kurmak, geleceğin daha güçlü, daha mutlu Genç ilçesi için ‘ağaç yaşken eğilir’ anlayışıyla bu projeyi başlattık.

Whatsapp Image 2025 04 24 At 19.26.041500 öğrencimize kahramanlarımızı anlatan 1500 kitap ulaştırdık. Her öğrencimiz en az bir kahramanımızı tanıdı, animasyonlar aracılığıyla derinlemesine bilgi edindi ve sınıflarında canlandırmalar yaptı. Çocuklarımız, sanal ve sahte kahramanlar yerine kendi milletimizin örnek şahsiyetleriyle yoğruldu. Velilerimizden ricamız; çocuklarımızın bu karakterler gibi yetişmesi için birlikte hareket etmemizdir. İnanıyoruz ki bu topraklardan da gelecekte nice Atatürkler, Fatih Sultan Mehmetler, Aziz Sancarlar, Naim Süleymanoğlular yetişecektir. Bu vesileyle projemize emek veren tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

HABER MERKEZİ