Bölgenin önemli kayak merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından görmezden geliniyor. Bingöl Merkez Dikme Köyünde yapılan ve 2015 yılında faaliyete alınan Hesarek Kayak Merkezi, şehir merkezine 34 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
178 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Haserek Kayak Tesisleri üç pisten oluşuyor. Telesiyej pisti 1200 metre uzunluğunda iken, teleski pisti 1000 metre, baby lift pisti 200 metre uzunluğunda. Kış sporunun önemli merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, yeterince yatırım almazken, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından da yok sayılıyor. Her yıl Türkiye genelinde onlarca yarışma düzenlenirken, bu yarışmaların hiçbiri Bingöl’e verilmiyor.
2025-2026 sezonu yarışma takvimini internet sitesinde yayınlayan Türkiye Kayak Federasyonu, Bingöl’e önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda yarışma vermedi.
Fuat OTLAK



