Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Suphiye Demirel, torununu götürdüğü ehliyet sınavının ardından kendi ehliyet hayalini gerçekleştirdi. Girdiği yazılı ve direksiyon sınavlarını ilk seferde geçen Demirel, torunundan önce ehliyet alarak akranlarına örnek oldu.
Dört çocuk annesi ve torun sahibi Suphiye Demirel, geçen yıl torununu sınav alanına götürdüğünde direksiyon sınavını izleyip heveslendi. Hemen ardından sürücü kursuna kaydoldu. Sekiz aylık bir sürecin ardından 82 puanla yazılı sınavı, ardından da direksiyon sınavını ilk seferde geçti.
Demirel, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Yaşım 65, ehliyetimi aldım, çok mutluyum. İnsan azimli olduktan sonra her şeyi başarır. Herkese tavsiye ediyorum: Çıkın çıkın gelin, çok güzel bir duygu. Darısı herkesin başına.”
Demirel, 50 yıl önce ilkokulu bitirdiğini ancak aldığı 82 puanın "öğrenmenin yaşı olmadığının" en büyük göstergesi olduğunu söyledi. Eşinin de desteğiyle başladığı süreçte hem kendine hem de çevresindekilere ilham verdiğini belirtti.
Sürücü kursu yetkililerinden övgü
Demirel’in eğitim aldığı sürücü kursunun hocası Sözder Dayan, “Suphiye teyze bize azmiyle geldi, tek seferde sınavları geçerek ehliyetini aldı. Kendisinden ilham alan birçok öğrencimiz oldu. Azmiyle hepimizi etkiledi” dedi.
Suphiye Demirel, ehliyetini aldıktan sonra ilk iş olarak torununu arabayla gezdirmeyi planladığını belirtti.
İHA