Edinilen bilgilere göre, yangın saat 12.00 sıralarında binanın sistem odasında meydana geldi. Kısa sürede yayılan yoğun duman, binayı sararken, ilk müdahale, belediye önünde çadır kurarak bekleyen işçilerden geldi. Dumanları fark eden işçiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı İpekyolu Grup Amirliği ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangına ilk müdahaleyi yapan işçilerden Hasan Arman, olay anını şu sözlerle anlattı:

“Bazı personelin cama çıktığını gördük. Buradaki arkadaşlarımız, personellere sakin olmalarını ve ağızlarını kapatmalarını önerdi. Ardından hemen itfaiyeyi aradık. Daha sonra içeri doğru yöneldik, çalışanlarla ilgilendik. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Hepimiz biriz, Allah bir daha yaşatmasın.”

Belediye meclis üyesi ise yangının çıktığı sistem odasında bulunan yangın söndürme topunun devreye girdiğini ve bu topun patlaması nedeniyle panik havası oluştuğunu belirtti.

Cizre’de 7 Çocuk Babası Adam Kayboldu
Cizre’de 7 Çocuk Babası Adam Kayboldu
İçeriği Görüntüle

Yangında yoğun dumana maruz kalan bazı çalışanlara olay yerinde ilk müdahale yapılırken, bazı personeller ise tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatılırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor. İHA