Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, coğrafi işaretli Bingöl balına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Aba, ürünün yalnızca belirli kriterleri sağlayan üreticilere ait olduğunu belirterek, markanın izinsiz kullanımına karşı dikkat çekti.

Bingöl’de Okul Önündeki Araç Parkı Sorununa Öğretmenlerden Çözüm
Bingöl’de Okul Önündeki Araç Parkı Sorununa Öğretmenlerden Çözüm
İçeriği Görüntüle

Aba açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli arıcılarımız, kıymetli Bingöl halkımız,
Yerel Coğrafi İşaret ve AB Coğrafi İşareti’ne sahip Bingöl balı; Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne üye, Bingöl il sınırları içerisinde üretim yapan ve denetime tabi arıcılarımıza ait kovanlarda üretilmektedir.
Bingöl Valiliği himayelerinde; Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği, Bingöl Üniversitesi, Bingöl Belediyesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortak çalışmalarıyla bu marka Bingöl’ümüze kazandırılmıştır.
Bu isim, piyasada izinsiz şekilde prestij unsuru olarak kullanılamaz. “Bingöl Balı” markası, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve üyelerine aittir." HABER MERKEZİ

D4C73F8C E59A 45B1 A09B 79860E73A42B