Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık hizmetlerinin etkinliğinin, erişilebilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Bingöl Devlet Hastanesi’nde son teknoloji ürünü yeni Endoskopi ve Kolonoskopi cihazının kurulum işlemleri tamamlanarak hastaların hizmetine sunuldu.

Hastanedeki mevcut cihaza ilaveten yeni Endoskopi-Kolonoskopi cihazının hizmete alınmasıyla birlikte tanı ve tedavi hizmetleri kapasitesinin önemli ölçüde güçlendirildiği belirtildi. Gastrointestinal sistem hastalarının ileri tanı ve tedaviye daha hızlı ve daha etkin şekilde ulaşmasını sağlayan yeni Endoskopi-Kolonoskopi cihazı ile tanı ve süreçlerinin kısalacağı kaydedildi.

YENİ CİHAZLA, HASTALARIN TANI SÜRECİ HIZLANACAK

Bingöl'de Karla Kaplı Bölgede Kızıl Tilki Görüntülendi
Bingöl'de Karla Kaplı Bölgede Kızıl Tilki Görüntülendi
İçeriği Görüntüle

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Samet Tatlı, Bingöl Devlet Hastanesi’ne kazandırılan son teknoloji ürünü Endoskopi-Kolonoskopi cihazının sağlık hizmetlerinin niteliğini önemli ölçüde artıracak çok değerli bir yatırım

Endoskopi Cihazı

olduğunu belirterek “Endoskopi-Kolonoskopi cihaz sayımızı arttırarak Gastroenteroloji ve Genel Cerrahi uzmanlarımıza aynı anda işlem yapma imkânı sunuyoruz. Bu sayede hastalarımıza tanı süreçlerinde daha hızlı, daha güvenli ve daha doğru sonuçlar sunma imkânına kavuşmuş bulunuyoruz. İlimize daha nitelikli, daha ulaşılabilir sağlık hizmetleri sunma vizyonumuzla çalışmalarımız devam ediyoruz. Bu önemli hizmetin ilimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EROL YILMAZ