Programa Vali Yardımcısı Ayşegül Tunç, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yetkilileri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Vali Yardımcısı Ayşegül Tunç, paramediklerin sağlık sistemindeki kritik rolüne değinerek mesleğin önemine vurgu yaptı.
Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik ise paramedik mesleğinin yalnızca tıbbi ve teknik bilgi gerektirmediğini, aynı zamanda hızlı karar verme, ekip çalışması, etik ilkelere bağlılık, insan onuruna saygı, hukuki sorumluluk, mesleki disiplin ve yüksek stres altında soğukkanlılık gibi özellikleri de içerdiğini belirtti.
Program kapsamında “Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinin Bugünü ve Geleceği” paneli düzenlendi. Panelin başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kaplan üstlendi. Panelde Dr. Muammer Musaoğlu, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde güncel gelişmeleri aktarırken, İsmail Eş geleceğin paramediklerinin yetkinlikleri, eğitimi ve kariyer perspektifi üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Paramedik Furkan Bağatarhan, hizmetlerde yaşanan sorunları aktardı, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kaplan ise, yapay zekâ ışığında hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin dönüşümünü katılımcılarla paylaştı. Panelin ardından Bingöl Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri vaka gösterimi gerçekleştirdi.
(Haber Merkezi)





