Bingöl Valisi Cahit Çelik’in katılımıyla Yeşilyurt İlkokulu’nda düzenlenen deprem tatbikatında, MEB Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri görev aldı. Etkinlik kapsamında öğrencilere deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.
Senaryo gereği program, sınıflarda "çök-kapan-tutun" tatbikatıyla başladı. Ardından depremden etkilendiği varsayılan öğrenciler, ekipler tarafından kontrollü bir şekilde tahliye edildi. Tatbikat, öğrenciler ve öğretmenler tarafından dikkatle izlendi.
Vali Cahit Çelik, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu ve Bingöl’ün riskli iller arasında yer aldığını hatırlatarak, "Deprem Haftası çerçevesinde 81 ilde tatbikatlar yapıldı. Biz de Yeşilyurt İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrencilerimizle birlikte tatbikat gerçekleştirdik. Çocuklarımız hem sınıf içinde uygulama yaptı hem de senaryo gereği tahliye sürecini deneyimledi. Vatandaşlarımızın afet anında nasıl hareket etmesi gerektiğini bilmesi büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.
Çelik, küçük yaşta bilinçlendirilmenin önemine değinerek, "İnşallah çocuklarımız bilinçli bireyler olarak yetişir ve deprem anında nasıl hareket edeceklerini bilirler" dedi.
İHA

