Bingöl’de son dönemlerde HES, GES ve RES sayıları artarken, Bingöl ve Elazığ sınırındaki 10 köyde kurulması planlanan rüzgar enerji santrali için de yeni duyuru yapıldı.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin Ve Denetim Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, planlanan RES ile ilgili ÇED inceleme ve değerlendirme kurulu toplantısı yapılacağı bildirildi.
Duyuruda, “BİNGÖL Merkez İlçesi sınırlarında ECOWİND-1 ENERJİ A.Ş tarafından yapılması planlanan Bingöl Genç Müstakil Depolamalı (50 MWe/50 MWh) Rüzgar Enerji Santrali (50,04 MWm/50 MWe, 12 adet türbin) projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği'nin 11. maddesi kapsamında Bakanlığımıza sunulmuş olup, inceleme değerlendirme süreci başlamıştır. Proje ile ilgili olarak 26/02/2026 tarihinde inceleme değerlendirme toplantısı gerçekleştirilecektir” denildi.
PROJE HANGİ KÖYLERİ KAPSIYOR
RES projesinin, Bingöl Merkez’e bağlı Balpınar, Gökdere, Şaban, Yelesen, Ortaköy ve Aşağıköy ile Elazığ’ın Palu İlçesi’ne bağlı Gamtepe, Beydoğan, Bölükelma ve Atik köyleri mevkiinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Proje kapsamında bölgede 12 türbinin kurulması hedefleniyor.
Fuat OTLAK




