Mardin’de polis ekipleri tarafından kent genelinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı “Huzur ve Güven” uygulaması, hem trafik hem de asayiş yönünden yoğun denetimlerle sürdürüldü. İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalarda, şehir merkezi ve tüm ilçelerde geniş bir ekip görevlendirilerek gün boyu kontroller gerçekleştirildi.

Toplam 63 ekip ve 193 personelin katıldığı uygulamada, özellikle okul çevreleri, umuma açık alanlar ve riskli noktalar mercek altına alındı. Çalışmalar kapsamında 36 okul çevresi, 45 umuma açık yer, 36 metruk bina ile 34 park ve bahçe tek tek denetlendi.

Oltu Süleymanlı Mahallesi’nde Örtü Yangını Kontrol Altına Alındı
Oltu Süleymanlı Mahallesi’nde Örtü Yangını Kontrol Altına Alındı
İçeriği Görüntüle

Asayiş kontrolleri sırasında 3 bin 47 kişi hakkında GBT sorgusu yapılırken, trafik ekipleri de bin 126 araç ve sürücüsünü kontrol etti. Denetimlerde kural ihlali yaptığı tespit edilen 62 sürücüye cezai işlem uygulanırken, çeşitli eksiklikleri bulunan 4 araç trafikten men edildi.

Kent genelinde huzurun sağlanması amacıyla yapılan uygulamaların belirli aralıklarla devam edeceği belirtildi.

İHA