Bingöl
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66809.460$

Bingöl'de 8 Mart Konferansı!


Bingöl'de 8 Mart Konferansı!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başarılı kadınları konferansı düzenledi.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başarılı kadınları konferansı düzenledi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'nın katılımıyla Bingöl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen konferansa, başarılı kadınlar Feyza Başak Koç, Kadriye Varan Tümen, Ayşe Eyüp Koca ve Hanife Miran konuşmacı olarak katıldı.

Güzel Olan Her Şeyin Altında Kadınlar Var!

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta ise spontane bir konuşma yaparak: “Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlamak istiyorum. İçimden geldiği gibi konuşacağım. Neticede biz de bir annenin yetiştirdiği,  bir annenin hayata bahşettiği bir evladız. Dolayısıyla sizlerin hakkını ödemek mümkün değil sevgili hanımefendiler. Yani sizler iyi olan, güzel olan, estetik olan her şeyin altında sizin eseriniz var. Sizin katkınızın olmadığı herhangi bir iş, herhangi bir hizmet estetikten, güzellikten her şeyden yoksun. Sizler varsanız hayat daha güzel, daha anlamlı, daha özverili. Sizler yoksanız her şeyi böyle boşlukta ve yavan bir şekilde cereyan ediyor.”

Kadınlar Erkekler İçin Bir Tehdit!

Vali Usta, Bingöl'deki kadınların evlerin dışına çıkarılması gerektiğini ve onlara daha fazla fırsat verilmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: “ sizler biz erkekler için bir tehditsiniz aslında. Yani biz erkekler sizlerle bir yerlerde evlere hapsediyorsak, bu bizim kendimize güvensizliğimizden kaynaklanıyor bir noktada. Çünkü biz sizlerin önünü açsak, işsizlere yol versek, sizler bizi çiğner geçersiz, bizden çok daha başarılı olursunuz. Dolayısıyla sizlerden biraz ayrıntılıysanız ama işinizi yaptığınız zaman mükemmel yapıyorsunuz, bizden çok iyisiniz”

“Toplumun Yarısını Kadınlar Oluşturur. Diğer Yarısını Da Kadınların Yetiştirdiği Topluluklar Oluşturur"

Konferansta konuşan Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Abdulbari Aksoy, sözlerine Hasan el-Benna'nın "Toplumun yarısını kadınlar oluşturur. Diğer yarısını da kadınların yetiştirdiği topluluklar oluşturur." sözüyle başladı. Aksoy, kadınların toplumu ileri götüren

ve sosyal dinamiğin temel kaynağı olduğunu vurgulayarak, kadınların medeniyetin üç kıtada hâkim kılınmasında ana etmen olduğunu belirtti. Ayrıca, güçlü kadınların güçlü aile ve güçlü toplumu rehber edinmesi gerektiğini vurguladı ve Bingöl'de hizmetlerin daha kaliteli bir şekilde büyümesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Konuşmasını Neşet Ertaş'ın "Kadın insandır, biz insanoğluyuz." sözleriyle bitiren Aksoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Asla vazgeçmeyin!

Konferansta konuşan başarılı kadınlar ise kadınların mücadelesinin önemine vurgu yaparak konuşmalarını gerçekleştirdiler. Kadınların, zorluklar karşısında asla pes etmemesi gerektiğini belirten konuşmacılar, her anın bir kazanç olduğunu dile getirdiler. Mücadele eden kadınların, toplumun şekillenmesinde kilit bir rol oynadığını ve bu mücadeleyi sürdürmeleri gerektiğini vurguladılar.

HABER: EYLEM ÖZEN 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!