Bingöl
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66597.790$

Bingöl’ün Sağlık Haritası!

Bingöl’ün Sağlık Haritası!
Bingöl’de devlet hastanesinde 116 uzman, 40 pratisyen hekim olmak üzere toplamda 156 hekim görev yapıyor.

Bingöl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Bingöl Devlet Hastanesinde 116 uzman hekim, 40 Pratisyen hekim bulunuyor. Bingöl Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi birleştirilmeden önce her iki hastanenin polikliniklerinde bakılan günlük hasta sayısı toplamda 4000-4800 arasında iken, iki hastane birleştikten sonra polikliniklerde bakılan hasta sayısı 6000 sayısına ulaşılmıştır. Daha önceden Bingöl Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesinin aktif poliklinik sayısı toplamda yaklaşık olarak 48 iken,  şu anda hizmet vermekte olan poliklinik sayısı 60-63 arasında seyrediyor.

Artan Hasta Talepleri

2023 yılında Bingöl Devlet Hastanesi’ne yıllık ortalama 120 bin hasta başvururken, 2024 yılının sadece Ocak ayı içerisinde mesai sonrası akşam çalışan polikliniklerinin hizmete açılmasıyla polikliniklere başvuran hasta sayısı Bingöl tarihinde ilk kez en çok muayene edilen hasta sayısına ulaşarak yaklaşık 170 bin kişiye ulaşıldığı bilgisi kaydedildi.

Uzman Hekim Kapasitesi Ve Hizmetler

İl Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Bingöl devlet hastanesinde şuanda acil servis sayısı 1000-1200 arasında değişiyor. Hastanenin yatak doluluk oranı ise %50-60 Aralığında seyrediyor.Hastanenin uzman hekim kadro kapasitesi, mevcut personel dağılım cetveline göre %55-60 arasında. Bununla birlikte, sürekli olarak Bingöl’e yeni atanan ve Bingöl’den ayrılan uzman hekimler oluyor.

Uzman hekimlerin MHRS hastaları dışında gelen hastaları da muayene edildiği bilgisini veren İl Müdürlüğü: “Uzman hekimlerimiz MHRS hastaları dışında da gelen hastalarımızı muayene ederek fedakârca en iyi şekilde hizmet vermektedir. Uzman hekim sayımızı artırmaya ve yeni poliklinikler hizmete açılması konusunda plan ve çalışmalar devam etmektedir. Hastanemizde tüm branşlara MHRS’ den randevu 15 günlük periyotlarda açılmakta olup genellikle 2-3 gün içerisinde tam doluluğa ulaşıp geri kalan günlerde ‘dolu’ olarak görünmektedir.

Bingöl sağlık il müdürlünden alınan bilgilere göre İlçe hastanelerinde kadrosu olan doktor sayıları şöyle;

Solhan Devlet Hastanesi 12 Uzman Hekim, 16 Pratisyen Hekim kadrosu bulunmakta. Solhan ilçemizde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı hariç tüm kadrolarımızda uzman hekim bulunuyor.DHY ataması ile eksikliklerin giderileceği ve hastanenin tam kadro olarak hizmet vereceği belirtiliyor.  Günlük olarak polikliniklerde bakılan hasta sayısı 800-1000 arasında değişiyor.

Genç Devlet Hastanesi 8 Uzman Hekim, 18 Pratisyen Hekim kadrosu bulunmaktadır. Genç ilçemizde tüm kadrolarımızda uzman hekimimiz bulunmaktadır. Günlük olarak polikliniklerde bakılan hasta sayısı 500-600 arasında değişmektedir.

Karlıova Devlet Hastanesi 8 Uzman Hekim, 15 Pratisyen Hekim kadrosu bulunmaktadır. Karlıova ilçemizde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı hariç tüm kadrolarımızda uzman hekim bulunmaktadır. Günlük olarak polikliniklerde bakılan hasta sayısı 350-450 arasında değişiyor.

Kiğı Devlet Hastanesi 1 Uzman Hekim, 4 Pratisyen Hekim kadrosu bulunuyor.

Adaklı Devlet Hastanesi 1 Uzman Hekim, 6 Pratisyen Hekim kadrosu bulunuyor.

HABER: EYLEM ÖZEN 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!