Diyarbakır'da bin 500 yıllık kilise kalıntısında yeni buluntular Diyarbakır'da bin 500 yıllık kilise kalıntısında yeni buluntular

Bingöl Merkez Uzundere Köyü sınırlarında bulunan Çır Şelalesi, ilkbahar ile birlikte su debisinin yükselmesiyle görsel şölen sunuyor. Doğal güzelliğiyle büyüleyen ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Çır Şelalesi, Bingöl’ün turizm alanlarından biri olmaya aday.
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta da, Çır Şelalesi’ni ziyaret ederek, alanda tespit ettiği eksiklikleri gidereceklerini söyledi.

SEYİR TERASI KURULACAK

Kurum müdürleriyle birlikte Çır Şelalesi’ni gezen Vali Usta, Çır Şelalesi’ni Bingöl ve Türkiye turizmine kazandıracaklarını söyledi.
Vali Usta, “Bugün çalışma arkadaşlarımla birlikte Çır Şelalesi’ndeydim. Düşe kalka patika yoldan aşağıya indim. Ziyaretçilerimizin neler çektiğini ve nelere ihtiyacımız olduğunu bizzat yaşayarak gözlemledim. Yıl içinde yapacağımız seyir terası, yürüme parkuru ve merdivenleri, park yerleri ve oturma gruplarıyla Çır Şelalesi’ni Bingöl ve Türkiye turizmine kazandıracağız” dedi.
Abdulkadir BEĞSARI