Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2535.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67073.2$

HEDEP’te Bingöl Belediye Başkanlığı için ilk başvuru yapıldı


HEDEP’te Bingöl Belediye Başkanlığı için ilk başvuru yapıldı
HEDEP’te Bingöl Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuruları başladı. Partiye başvuran ilk isim Aydın Bürçün oldu.

31 Mart 2024’te yapılacak mahalli idareler seçimleri için aday adaylığı süreci devem ediyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinde (HEDEP) aday adaylığı başvuruları alınmaya başlandı. 8 Aralık 2023 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği HEDEP’e, Bingöl Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuru yapan ilk isim Aydın Bürçün oldu.
Partiye aday adaylığı evraklarını teslim ettikten sonra açıklama yapan Bürçün, “1973 Bingöl doğumlu, evli, üç çocuk babasıyım 28 yıla aşkındır bu kentte ticaretle uğraşmaktayım. Bu kentin evladı olarak gelecek kuşakların yaşamlarını kolaylaştırmak adına kentin kronikleşmiş sorunlarını ortadan kaldırmak ve yaşanır bir kent bırakmak amacıyla iki dönemdir Bingöl halkının iradesi ile Halkların Demokratik Partisi’nden seçilmiş olup kentin yerel temsilciliğini yapmaktayım. Partimin ilkesel tutumuna uygun olarak haksızlığa, talana, ranta karşı arkadaşlarım ve yoldaşlarım ile birlikte karşı durdum. Bu süreçte birçok şeye tanıklık ettik. Usulsüzlüklerle mücadele ettik. Bu kentin doğasını, kimliğini, kaynaklarını ve değerlerinin nasıl sömürüldüğünü yandaşa nasıl peşkeş çekildiğini gördük. Bunları görürken susmadık, karşı durduk, ifşa ettik. Defalarca kez talanın ve rantın olduğuna dair açıklamalarda bulunduk. Talanı ve rantı durdurmaya karşı kamuoyu oluşturmaya çalıştık ve oluşturduk” dedi.
Bürçün, şunları söyledi; “20 yıldır Bingöl'ü AKP iktidarı yönetiyor, aslında yönetemiyor desek daha doğru olur. Her seçim dönemi Bingöl halkının umutlarını ve geleceğini gasp etmekten başka bir refleksleri yok. Her seçim dönemi öncesi şehri bir şantiye alanına dönüştürüp halkın umutlarını gasbetmekten başka bir söylemleri ve pratikleri de bulunmamaktadır. 21. Yüzyıldayız fakat henüz mahallelerde su yok, şehir merkezinde trafik ışıkları, sinyalizasyonu yok, imar sorununu söylemeye gerek dahi yok. AKP'li yerel yöneticilerin, seçilmişlerin ve bunlara ek yerel bürokrasinin birbirine girmiş oldukları büyük bir rant savaşı oluşuyor. Maalesef bu rant savaşının kaybedeni, mağduru bir tek Bingöl halkı oluyor. Rant savaşı sonrası hiçbir değer kaygısı taşımadan çuvalını dolduran şehirden kaçıyor. Sonrasında bu enkaz yığınıyla baş başa bırakılan Bingöl halkını yeni bir çare arayışına itiyor. Her seçim dönemi birbirine benzeyen yüzler farklı maskelerle alana inip Bingöl halkının beş yılını farklı vaatlerle kandırıp umutlarıyla oynuyorlar.
Şimdi bu tahakkümün sona ereceğine, rantın, talanın son bulacağına ve bu kenti Bingöl halkının yöneteceğine dair pratik bir anlayışla ilk somut adımı atarak partimden, yani bu halkın partisinden, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinden Bingöl Belediyesi Eş Başkan Aday Adayı olduğumu açıklıyorum. Halka hesap veren halk için çalışan halkın yönetimde söz sahibi olduğu katılımcılık esasına dayalı bir belediyecilik anlayışıyla bu kararı aldığımı belirtmek istiyorum.
Bingöl halkıma layık gerçek bir Bingöl'ün düşünü gerçekleştirmek için bu sorumluluğu üstlenmeye ve çalışmaya dönük sorumluluk almaya hazırım, daha önce başardık tekrar başaracağız.”
(Haber Merkezi)
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!