Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2520.3
  • BIST
    10731.26
  • BTC
    67262.69$

Olası Bingöl depremi için hangi hazırlıklar yapıldı?


Olası Bingöl depremi için hangi hazırlıklar yapıldı?
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde Meclis’e soru önergesi vererek, olası Bingöl depremi öncesinde yapılan hazırlıkları sordu.

Soru önergelerinin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından cevaplandırılmasını talep eden Hülakü, şu ifadelere yer verdi; “6 Şubat 2023 tarihinde, Maraş/Pazarcık merkezli yaşanan ve 11 ili doğrudan etkileyen deprem felaketinin sonucu, daha önceden önlem alınmaması nedeniyle tahmin edilenden daha büyük bir boyuta ulaşmıştır. Deprem öncesinde önlem alınmadığından ve depremden sonra da hiçbir çalışma olması gerektiği kadar yapılmadığından dolayı depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen depremin neden olduğu mağduriyetler hala devam etmektedir. 
Depremin sıfır noktasında yer alan Bingöl ili de her an bir deprem felaketiyle karşı karşıyadır. Olası bir Bingöl depremi için ne gibi tedbirlerin alındığı ise muammadır. Bingöl’de gerçekleşmesi muhtemel büyük bir deprem felaketinin öncesi ve sonrası adına tüm önlemlerin alınması ve hazırlıkların acilen tamamlanması gerekmektedir.

-BAKAN YERLİKAYA'YA SORULAN SORULAR-

-Olası bir Bingöl depremine dair hangi tedbirler alınmıştır?
-Bingöl’de olası bir deprem sonrasında mağduriyetlerin anında giderilmesi adına bir çalışma yapılmakta mıdır?
-Olası bir deprem sonrasında temel barınma ve beslenme ihtiyaçlarını gidermek için bir hazırlık yapılmış mıdır?
-Yaşanması muhtemel bir deprem sonrasında Bingöl il genelinin tamamına gerekli yardımların sağlanması için bir çalışma planı var mıdır?
-Depremin sıfır noktasında yer alan Bingöl ilini insanıyla, doğasıyla, kimliği ve kültürüyle beraber korumak adına hangi çalışmalar yapılmaktadır?

-BAKAN ÖZHASEKİ’YE SORULAN SORULAR-

-Ülke genelindeki tüm yapıların, depreme dayanıklı hale gelmesi için bir standart belirlenmiş midir?
-Söz konusu standartlara uygun yapıların inşası için herhangi bir çalışma programı var mıdır?
-Yerleşim alanlarının tamamında detaylı deprem risk analizleri yapılmış mıdır? Bu analizlere dayalı olarak koruyucu önlemler alınmış mıdır?
-Yerleşim alanlarında su, elektrik, doğalgaz gibi hizmetlerin altyapısını depreme dayanıklı hale getirmek için bir çalışma var mıdır?
-Tüm yerleşim alanlarının depreme karşı dirençli hale getirmek adına uygulanan bir pilot kent projesi var mıdır? Var ise bu proje ne aşamadadır?
(Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!