Deprem riski oldukça yüksek bölgeler arasında yer alan Bingöl uzmanlar tarafından sık sık uyarılıyor. Özellikler 6 Şubat depremimden sonra gözlerin çevrildiği Bingöl depreme hazır mı? Bingöl kent haber gazetesi olarak uzmanlar tarafında sürekli uyarılan Bingöl’ün “depreme hazır mı?” sorusunu vatandaşlara yönelttik. 

Yapılan görüşmelerde, halkın deprem konusundaki değerlendirmeleri “Bingöl depreme hazır değil” şeklinde oldu.

Evime Çürük Raporu Verdiler, Ancak Hiçbir İşlem Yapılmadı!

 Bir vatandaş Bingöl’deki yapıların çok eski olduğunu belirterek şunları kaydetti: “ evime çürük raporu verdiler, ancak hiçbir işlem yapılmadı. Beklenilen büyük depremde hepsi gidecek!”

Olası Depremde Çok Fazla Yıkım Olacak!

 “Olası depremde çok fazla yıkım olacağını” diyen Bir vatandaş ise yapılan apartmanlar hep dükkân altında olduğunu ve temellerin sağlam olmadığı şeklinde yorumladı. 

“Deprem İnsanları Öldürmez, Çürük Yapılar Öldürür”

Başka Bir vatandaş ise Bingöl’ün yapısı gereği depreme hazır olmadığının altını çizerek şöyle konuştu: “2023 depreminden bu yana hasarlı olan binalar halan duruyor. Deprem insanları öldürmez, çürük yapılar öldürür.”

Ancak, bazı vatandaşlar ise belediyelerin ve kamu kurumlarının deprem konusunda yeterli bilgilendirme ve eğitim çalışmalarını yapmamasından şikâyet etti. Bu kişiler, toplumun genel hazırlık düzeyinin düşük olduğunu savunarak daha fazla bilinçlendirme çalışmalarına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Daha fazla çaba sarf edilmeli!

Genel kanı ise, depreme karşı kaygıların hâkim olduğu yönünde oldu. Vatandaşlar, şehirde daha etkili bir deprem hazırlığı için yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının daha fazla çaba sarf etmeleri gerektiğini ifade ettiler.

HABER: EYLEM ÖZEN/ABDULLAH ÇAKIL