Bingöl
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2519.9
  • BIST
    10739.57
  • BTC
    68803.3$

“Özgür Filistin, Özgür Bir İslam Coğrafyasının Çimentosu Olacaktır”


“Özgür Filistin, Özgür Bir İslam Coğrafyasının Çimentosu Olacaktır”
HÜDA-PAR Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Doğru, parti olarak düzenledikleri basın açıklamasında Gazze'deki soykırıma dikkat çekti. Doğru, Filistin meselesi çözülmeden İslam coğrafyasının sorunlarının çözüme kavuşmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Özgür Filistin, Özgür Bir İslam Coğrafyasının Çimentosu Olacaktır” dedi.

HÜDA-PAR Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Doğru, parti adına düzenlenen basın açıklamasında Gazze'deki soykırıma vurgu yaptı. Doğru, topluluğun bir araya geldiği bir cuma gününde konuşarak Gazze Köy soykırımının başladığı tarihten bu yana sekiz ayın geçtiğini ifade etti.

Bu süre zarfında, Siyonist işgal rejiminin herhangi bir ara vermeden Gazze'de soykırıma devam ettiğini belirten Doğru, Filistin'de her gün benzeri görülmemiş katliamlara tanık olduklarını dile getirdi

Doğru "Yüz bine yakın savunmasız kardeşimiz ise yaralandı. Gazze'de yüzlerce cami, kilise, okul, pastane ve yüz binlerce konut yerle bir edildi. Siyonist terör rejimi, Gazze'de yürüttüğü bu vahşete sadece Filistinlileri hedef almıyor. Bütün insanlığın vicdanını hedefliyor. Dünyanın dört bir yanındaki insanlık vicdanı, Siyonist işgal rejiminin sona erdirilmesi için haykırıyor. Bugün, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, vicdan sahibi herkes Filistin'in yanında ve Siyonistlerin karşısında duruyor. Bugün, insanların ortak talebi, sistemli ve yok edici her türlü savaş suçunu işlemeye devam eden Siyonist işgale karşı, hem kamuoyu vicdanında hem de uluslararası ceza mahkemelerinde mahkûm edilmesidir. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başvurusuyla başlayan uluslararası ceza mahkemesinin Siyonist çete ve terör elebaşları hakkındaki yargılamasını yakından takip ediyoruz."

Türkiye Yargı Makamları Derhal Bir Soruşturma Süreci Başlatılmalı!

Benzer bir sürecin Türkiye mahkemelerinde başlaması için gerekli koşulların oluştuğunu belirten Doğru, Türkiye'nin yetkili makamlarının, işledikleri soykırım ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle Siyonist çetenin liderleri ve tetikçileri hakkında Türkiye mahkemelerinde soruşturma başlatması için sayısız başvuru aldığını ifade etti. Türkiye yargı makamlarının derhal bir soruşturma süreci başlatması gerektiğini ve toplumdan toplanan deliller doğrultusunda Siyonistler hakkında soykırım ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle bağımsız ve tarafsız ceza mahkemelerinde dava açılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Filistin halkının masum Siyonist terör rejimiyle ticaretin askıya alınmasının olumlu bir karar olduğunu ancak bu kararın şeffaf bir şekilde uygulanması ve takip edilmesi gerektiğini belirtti. Dolaylı yoldan ticaretin devam ettiğine dair kuşkuların kamuoyunda uyandığını ve bu konuda yetkililerin anlık olarak tatmin edici açıklamalar yapması gerektiğini ifade etti.

Filistin Meselesi Çözülmeden İslam Coğrafyasının Sorunlarının Çözüme Kavuşması Mümkün Değildir!

Siyonist Nazi işgalinin Filistin topraklarındaki gayrimeşru varlığı sona erdirilmeden Filistin meselesi çözülmeyeceğini söyleyen Doğru şunları kaydetti: “ Filistin meselesi çözülmeden İslam coğrafyasına sorunların çözüme kavuşması mümkün değildir. İslam coğrafyasında devam eden siyonist işgal rejimiyle birlikte ABD ve batı güçlerin varlığı son bulunmalıdır. Bölge halkları kendi sorunlarını çözebilecek olgunluktadır. Kendi sorunları kendi içinde çözen bir İslam âlemi Türk, Kürt ve Arap halkların en öncelikli hedefi olmalıdır. Bunun için de bir an evvel nehirden denize kadar Filistin özgür olmalıdır. Özgür Filistin, özgür bir İslam coğrafyasının çimentosu olacaktır.”

HABER: EYLEM ÖZEN 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!