Bingöl
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2393.9
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61616.84$

Vali Usta’nın İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı

Vali Usta’nın İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Usta’nın mesajı şöyle; “Bugün; aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği destansı kurtuluş mücadelesini anlatan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103.’cü yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.
Ömrünü hakka ve hakikate adamış olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınarak kahraman ordumuza ithaf edilen İstiklal Marşı; şanlı mücadelemizin, azim ve fedakârlıkla elde edilen kurtuluş zaferimizin sembolüdür.
İstiklal Marşı; hilal, hürriyet, iman, şüheda, vatan, mabed, ezan, din ve medeniyet gibi kavramlarla kimliğini karmış olan milletimizin, mukaddesatına göz dikenlere karşı verdiği eşsiz mücadelenin ve bu uğurdaki şehadetlerin ifade edilişidir.
Büyük mütefekkir ve şair Mehmet Akif Ersoy, bu eseri ile Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadeleye şair kimliği ile tanıklık etmiş, milletimizin duygu ve düşüncelerine diriliş muştusu olmuş ve halkımızın hissiyatını öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı nihayetinde milletimizin malı olmuştur.
Hürriyetimizin simgesi İstiklal Marşı’na; her mısrasında şehitlerimizin muhterem hatıralarının olduğunu bilerek saygı duymak, İstiklal Marşının yazılmasına neden olan şartların önem ve şuuruna vararak ezanımıza ve toprağımıza sahip çıkmak ve yarınlarımızın teminatı gençlerimize bastıkları yerleri toprak diyerek geçmeme ve altında kefensiz yatan şehitleri hatırlatma bilinci aşılamak hepimizin görevidir.
Milli Mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Anadolu semalarında yankılanmaya devam edecektir.
Çünkü Mehmet Akif Ersoy bu milletin vicdanıdır, İstiklal Marşı da bu milletin tarihe düştüğü nottur. Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Mehmet Akif Ersoy, mücadelesi, örnek şahsiyeti, samimiyeti, hakka çağıran fikirleri ve eserleriyle her zaman saygıyla yâd edilecektir.
Bu düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103. yılını kutluyor; Milli Mücadele’nin azmini, kararlılığını ve inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bu şanlı destanı bizlere miras bırakan tüm ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.
Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”
(Haber Merkezi) 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!