Erzincan–Erzurum karayolunun Demirpınar mevkiinde buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada bir tır bariyerlere çarptı. Kazada 1 kişi yaralanırken, yolun trafiğe kapanması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.
Yoğun buzlanmanın etkili olduğu bölgede kontrolden çıkan 72 EN 284 plakalı tır, bariyerlere çarparak durabildi. Kaza sonrası yolun tamamen trafiğe kapanmasıyla birlikte yaklaşık 12 kilometrelik araç kuyruğu meydana geldi.
İhbar üzerine olay yerine sağlık ve ilgili ekipler sevk edildi. Yaralı, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Tırın yoldan kaldırılması ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları sürerken, yol yaklaşık 4 saat sonra yeniden trafiğe açıldı. Yetkililer, sürücüleri buzlanmaya karşı dikkatli olmaları ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı. İHA




