Türkiye’de yetiştirilen pamuğun yüzde 45’inin üretildiği Şanlıurfa’da, “beyaz altın” olarak bilinen pamukta hasat dönemi başladı. GAP ile sulanabilir arazilerin artması sonucu ekim alanı genişleyen üründe, bu yıl 3 milyon dekarda ekim yapıldığı ve 1,5 milyon tonun üzerinde rekolte beklendiği bildirildi.

Nadir Görülen Vaşak Foto Kapana Takıldı
Nadir Görülen Vaşak Foto Kapana Takıldı
İçeriği Görüntüle

Çiftçiler tarlalara inerek hem aile bütçelerine hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak ürünlerini toplamaya başladı. Pamuk üreticisi İbrahim Çaylan, maliyetlerin yükseldiğini belirterek ürünün iyi bir fiyatla satılmasının önemine dikkat çekti.

Ziraat mühendisleri de pamuğun yalnızca çiftçi geliri için değil, tekstil ve sanayi açısından da stratejik bir ürün olduğuna vurgu yaparak, bu yıl verim ve kalite açısından bereketli bir sezon beklendiğini ifade etti.
İHA