Bingöl’ün 21 lisesinden biri olan Yunus Emre Anadolu Lisesi, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında ağır hasarlı olarak tespit edildi.
Okul, riskli olduğu gerekçesiyle boşaltılırken, öğrenciler Bingöl Lisesi binasında eğitim almaya başladı.
Ağır hasarlı olan Yunus Emre Anadolu Lisesi’nin yıkım ve yapım ihalesi birlikte yapılacak. Mevcut okul binası yıkılarak yerine 24 derslikli yeni bir okul binası yapılması planlanıyor.
Mevcut okul binasının yıkımı ve yerine B+Z+3 kat + çatı katı ve güvelik kulübesi yapımı işi ihalesi, 29 Mart 2024 tarihinde İl Özel İdaresi ek hizmet binası İhale toplantı salonunda saat 10.00’da yapılacak.
Okul yapımının 600 takvim gününde bitirilmesi planlanıyor.
Abdulkadir BEĞSARI
Yunus Emre Anadolu Lisesi Yeniden Yapılacak
Ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen Yunus Emre Anadolu Lisesi yeniden yapılacak. Okulun yapım ihalesi 29 Mart’ta yapılacak.
Yorumlar
Trend Haberler
Başvurular Bugün Başladı: 680 Personel Alınacak!
Bingöl'de 100 Yataklı Öğretmenevi İnşaatında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl’de Kayıp Emekli Öğretmenin Cansız Bedeni Bulundu
Bingöl’de 3 Büyükbaş Hayvan Telef Oldu!
Bingöl 5 Günlük Hava Durumu Raporu
Altın Fiyatlarında Dip Sonrası Toparlanma Sinyali





