Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’da yaptığı incelemeler sırasında Yüzyılın Sosyal Konut Projesi’ne ilişkin güncel başvuru rakamlarını paylaştı. Bakan Kurum, projeye yapılan milyonlarca başvuru arasından 5 milyon 242 bin 766’sının geçerli olduğunu, bu başvuruların 1 milyon 326 bininin ise gençler tarafından yapıldığını açıkladı.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Bakan Kurum, Antakya’daki Cumhuriyet Caddesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Depremin ardından Hatay’da yürütülen çalışmaların sadece bir imar faaliyeti olmadığını vurgulayan Kurum, kentin tarihi ve kültürel dokusunun da yeniden ayağa kaldırıldığını ifade etti. Uzun Çarşı, Atatürk Caddesi, Kemalpaşa Caddesi ve Kurtuluş Caddesi gibi kentin simge noktalarının eski ihtişamına kavuşturulduğunu belirten Kurum, Habib-i Neccar Camii’nin de kısa süre içinde ibadete açılacağını söyledi.
Deprem konutlarıyla ilgili sürece de değinen Bakan Kurum, Hatay’da bugüne kadar 98 bin konutun teslim edildiğini, ay sonuna kadar ise toplam 155 bin konutun hak sahiplerine ulaştırılacağını belirtti. 27 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Hatay’da son anahtar teslim töreninin yapılacağını aktaran Kurum, böylece deprem bölgesindeki 11 ilde yıl sonu hedefi olan 455 bin konutun tamamlanacağını kaydetti.
Yüzyılın Sosyal Konut Projesi’ne gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade eden Kurum, toplamda 8 milyon 840 bin 314 başvuru yapıldığını, kriterlere uygun bulunan geçerli başvuru sayısının ise 5 milyon 242 bin 766 olduğunu açıkladı. En fazla başvurunun İstanbul’dan yapıldığını, Ankara ve İzmir’in de onu takip ettiğini belirten Kurum, en yoğun başvuru grubunun gençler olduğunu söyledi.
Bakan Kurum, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konut için 29 Aralık’ta kura çekimlerinin başlayacağını duyururken, deprem bölgesine özel kontenjan ayrıldığını ve Hatay’a 13 bin 289 sosyal konut kazandırılacağını da sözlerine ekledi.
İHA




