Bingöl, En Fazla Artışın Olduğu Dördüncü Bölgede Yer Aldı
Bingöl, En Fazla Artışın Olduğu Dördüncü Bölgede Yer Aldı
İçeriği Görüntüle

Bingöl’de artan kira bedelleri, yükselen maliyetler ve ekonomik daralma esnafı çıkmaza sürüklüyor. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği verilerine göre, 2026 yılının ilk 10 ayında kentte 287 iş yeri kapandı. Birlik Başkanı Mesut Kurtaran, ekonomik krizin esnaf üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, yaşanan kira artışlarının da esnafının yükünü ağırlaştırdığına vurgu yaptı.

2026 yılının ilk 10 ayında 287 iş yerinin faaliyetlerini sonlandırdığını ifade eden Kurtaran, iş yeri açmanın kolay olmadığını belirterek, kapanışların yalnızca işletme sahiplerini değil, çalışanları ve ailelerini de doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

Kurtaran, iş yeri kapanışlarında ekonomik koşulların belirleyici olduğunu ifade etti.

ESNAF İÇİN FAİZSİZ YAPILANDIRMA ÇAĞRISI!

Esnafın özellikle kira, vergi ve sigorta giderleri karşısında zorlandığına dikkat çeken Kurtaran, borç yükünün hafifletilmesi gerektiğini vurguladı.

Vergi ve SGK borcu bulunan esnaf için faizsiz yapılandırma talebinin dikkate alınması gerektiğini belirten Kurtaran, işletmelerin ayakta kalabilmesi, yeni iş yeri kapanışlarının önlenmesi ve Bingöl ekonomisinin canlandırılması için kalıcı destek mekanizmalarının hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Haber Merkezi