Bingöl’ün Kiğı ilçesindeki çöp depolama alanında 3 ayı ölü halde görüntülendi.
Kiğı’da yaban hayvanlarının sık sık yiyecek bulmak amacıyla geldiği çöp depolama alanında çekilen görüntüler tepkiye neden oldu. Daha önce ayı ve kurtların da görüntülendiği bölgede bu kez 3 ayının cansız bedeni kameraya yansıdı.
Bölgede video çeken vatandaş, ayıların baş ve sırt bölgelerinde kurşun izleri bulunduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
“Burada, doğal yaşamın bir parçası olarak birçok yaban hayvanı yaşıyor. Buradaki ayılar sürekli bu alandan besleniyor. Akşamları da insanlar, hayvanlara zarar vermeden onları izlemeye ve görmeye geliyordu.
Son zamanlarda buradaki hayvanların öldürüldüğüne dair söylemler kulağımıza geliyordu ancak buna ihtimal vermemiştik. Ne yazık ki bugün, bir tanesini burada gördüğünüz üzere, 3 ayının kurşunlanarak öldürüldüğünü gördük.
Şu anda bu hayvanlar çöplükte bu şekilde duruyor. Başlarından ve sırtlarından kurşunlandıkları açıkça görülüyor.
Burası doğaya ve hayvanlara büyük saygı duyulan bir coğrafya. Ancak dağlarımızdaki dağ keçilerinin, çöplükteki ayıların bu şekilde acımasızca vurularak öldürülmesini kabul etmiyoruz.
Burada fotokapanlar vardı. Burası, hemen askeriyenin sınırları içerisinde diyebileceğimiz bir alan. Olayın derhal araştırılmasını ve bunu yapanların mutlaka tespit edilerek cezalandırılmasını istiyoruz.
Çünkü bu bölgeye giriş ve çıkışın sağlandığı tek bir yol var. Bu yol da çevreden rahatlıkla görülüp izlenebiliyor. Ayrıca burada silah seslerinin duyulmaması neredeyse imkânsız. Bu olayın bilinçli bir şekilde gerçekleştirildiğini düşünüyoruz. Yetkililerden konunun derhal araştırılmasını istiyoruz.”
HABER: EYLEM ÖZEN




