Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan okul saldırılarının ardından Manisa’nın Turgutlu ilçesinde meydana gelen silahlı saldırı, okullarda güvenlik konusunu yeniden gündeme taşıdı.
Kahramanmaraş’ta 10 kişinin hayatını kaybettiği, Şanlıurfa’da ise 16 kişinin yaralandığı saldırıların acısı henüz dinmeden, bu kez Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir okulun önünde silahlı saldırı meydana geldi. Olayda 11 kişi yaralandı.
Peş peşe yaşanan olayların ardından öğrencilerin okul içinde ve çevresinde güvenliğinin nasıl sağlanacağı yeniden tartışılmaya başlandı.
Bingöl Kent Haber Gazetesi olarak vatandaşlara, “Okullarda ve okul çevrelerinde güvenlik önlemleri yeterli mi, sizce hangi tedbirler alınmalı?” diye sorduk.
Görüşlerini paylaşan vatandaşlardan kimisi okullarda ve okul çevrelerinde alınan mevcut güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu dile getirirken, kimisi ise tedbirlerin yeterli olduğunu ve asıl önemli olanın mevcut uygulamaların etkin şekilde sürdürülmesi olduğunu ifade etti.
Güvenlik önlemlerini yetersiz bulan vatandaşlar, özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, okul çevrelerinde daha sıkı kontroller yapılmasını istedi. Bazı vatandaşlar ise okullarda güvenlik görevlilerinin bulunmasının ve giriş çıkışların daha kontrollü yapılmasının öğrencilerin güvenliği açısından önemli olduğunu söyledi.
Mevcut önlemlerin yeterli olduğunu düşünen vatandaşlar ise yalnızca güvenlik tedbirlerinin artırılmasının sorunu tamamen çözmeyeceğini belirterek, ailelere, okullara ve topluma da önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etti.
HABER: EYLEM ÖZEN/ HASRET DAYANIR




