Türkiye'de, özellikle kırsal kesimde 1930'lu yıllardan beri kullanılagelen lastik ayakkabı, bazı bölgelerde, Gislaved, Cızlavet veya Cislavet biçiminde telaffuz ediliyor. Bingöl’de de sıklıkla kullanılan kara lastik veya Cızlavet olarak adlandırılan ayakkabı, internet sitelerinde 170 ila 200 TL arasında satılıyor.
Gislaved ayakkabılar çok ucuza mal edildikleri için genellikle gelir seviyesi düşük insanlar tarafından tercih ediliyordu. Ayrıca içine su çekmemesi, çabucak kuruması, temizliğinin kolay, giyilip çıkartılmasının pratik olmasından dolayı tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun yapıldığı kırsal bölgelerde yaygın olarak kullanıldı. Tek sakıncası izolasyon özelliği olmamasından dolayı ayakları sıcak tutmamasıydı. Bu nedenle Anadolu'da bazı yörelerde "soğuk kuyu" gibi alaycı isimlerle de anıldı ve bu dezavantajını aşmak için kışları yün çorapla giyilirdi.
(Haber Merkezi)
Bir zamanların efsane ayakkabısı kara lastik, fiyatı ne kadar?
Bir zamanların efsane ayakkabılarından olan kara lastik, ayakkabı mağazalarındaki popülerliğini yitirse de internet sitelerinde satılmaya devam ediyor.
Yorumlar
Trend Haberler
2 Bin 610 Sözleşmeli Personel Alınacak!
Bingöl’de İki Eve Yıldırım İsabet Etti, Faciadan Dönüldü!
Bingöl’de Şarampole Uçan Otomobilde 8 Kişi Yaralandı
Sağlık Bakanlığı’ndan Hantavirüs Açıklaması! Hantavirüs Nasıl Bulaşır?
4 Kız Kardeşin İçinde Bulunduğu Otomobil Kaza Yaptı: 1 Ölü
Kurban Bayramı’nda Bingöl’de Hava Nasıl Olacak? İşte 4 Günlük Tahmin





