Haber Global’de yayınlanan "Buket Aydın ile Yüz Yüze" programına konuk olan deprem ve deniz jeolojisi uzmanı, Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl – Karlıova- Yedisu fay hattı için uyarıda bulundu.
Bu Depremler Eli Kulağında!
Sunucu Buket Aydın’ın yakın zamanda tehlike gördüğünüz bir fay hattı var mı sorusunu yanıtlayan Görür: “Bingöl -Karlıova arasında deprem bekliyoruz, bu fay eğer deprem üretirse 7,4 kadar deprem çıkabilir. Karlıova- Bingöl arası bugün tehdit altında biz korkuyoruz, orası kırılabilir” İfadelerine yer verdi.
Devamında konuşan görür: “ iki yerden çok korkuyoruz. Biri Yedisu fayı, diğer Bingöl- Karlıova arası! Bu depremler eli kulağında! Şakası yok! Burada olabilecek depremler Tunceli’yi çok kötü etkileyecek.” Dedi.
HABER: EYLEM ÖZEN