Bingöl Altı Nokta Körler Derneği ile Avrupa merkezli MurAd Humanitare Hilfsorganisation (insani yardım kuruluşu), ortak çalışma kararı aldı.
İki Dernek arasında yürütülecek iş birliği çalışmaları ile ilgili bilgi veren Bingöl Altı Nokta Körler Derneği Başkan Yardımcısı Mücahit Korkutata, gerek görme engelli vatandaşlar gerekse diğer engelli vatandaşlarla ilgili toplumsal çalışmaları arttırmayı hedeflediklerini söyledi.
Korkuata, “yaklaşık 6 aydır ortopedik engelli bireylerimize yönelik çalışmalarımızı sıkılaştırarak şuana kadar 70 adet tekerlekli ve 1 akülü araç dağıtımı gerçekleştirdik. Bundan sonra da özelde görme engellilere yönelik genelde tüm engellileri kapsayan çalışmaları ortak bir şekilde farklı kalemlere yayarak artırmayı planlıyoruz” dedi.
MurAd İnsani Yardım Derneği Başkanı Bülent Bingöl ise, “Avrupa'da yapmış olduğumuz insani yardımları, engelli kardeşlerimiz ile pekiştirerek daha çok kitleye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Bingöl, şunları söyledi; “derneğimizin kıymetli bağışçıları sayesinde çalışmalarımıza engelli bireylerimizi de katarak, kardeş derneklerimiz ile insani yardımlarımızı sahada arttıracağız. İki kardeş dernek olarak gönülleri ihya edip Rabbimizin rızasını kazanmaktan başka gayemiz yoktur.
Mücahid kardeşimiz ve Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli kardeşlerimiz ile birçok gönüle dokunacağız inşallah. Başlatmış olduğumuz tekerlekli sandalye, beyaz baston, gören saat gibi birçok çeşitli materyal ile vatandaşlarımıza destek olacağız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle düzenleyeceğimiz gecemize sandalye hedefimiz ile başlayacağız. Mücahid Korkutata kardeşimizin toplum duyarlılığını severek destekliyor, iki derneğimiz için atılan ortak adımın hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”
Abdulkadir BEĞSARI
Engelliler için ortak çalışma yürütecekler
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi ile MurAd İnsani Yardım Kuruluşu, engelli bireylerin tekerlekli sandalye, beyaz baston gibi ihtiyaçlarının karşılanması için ortak çalışmalar yürütecek.
Yorumlar
Trend Haberler

Bingöl’de Kırmızı Et ve Beyaz Et Fiyatları Ne Kadar?

Bingöl'deki Havuz Yeniden Hizmete Açıldı

Bingöl’ün Mahalle Mahalle Nüfus Verileri Belli Oldu, En Büyük Mahalle Hangisi?

Bingöllü Öğrenciler, Romanya'nın Başkenti Bükreş'te

12 Bingölspor İçin Kader Maçı

Hesarek Kayak Merkezi Ruhsat Eksikliği Nedeniyle Kapandı