Bingöl
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2404.4
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61544.177$

SİZCE EN BÜYÜK SERVET NEDİR?

19 Temmuz 2023, Çarşamba 15:47

Merhaba can okurlarım. Görüşmeyeli umarım hepinizin sağlığı ve huzuru yerindedir.

Bu son günlerde her nereye bakıyorsam aynı sorunun sorulduğunu görüyorum. Ve bende bu soruyu size sormak istiyorum; "Sizce en büyük servet nedir...?"

Elbette her birimiz bu sorunun cevabını muhtemelen değişik vereceğiz...

Kimimiz sağlık,

Kimimiz huzur,

Kimimiz mal,

Kimimiz mülk,

Kimimiz para,

Kimimiz çekirdek aile,

Kimimiz ana/baba

Kimimiz evlat,

Kimimiz torun,

Kimimiz güç/kuvvet,

Kimimiz iktidar,

Kimimiz sevgi,

Kimimiz memleket aşkı,

Kimimiz vatan aşkı,

Kimimiz eşimiz,

Kimimiz dostumuz,

Kimimiz arkadaşımız... diye sıralayacağız...

Bana bu soruyu soracak olursanız; en önemli servetimiz sağlıktır, diye cevap vereceğim... Sağlığımız yerinde olduğu müddetçe, sevdiklerimizle birlikte olabilecek ve herşey kendiliğinden arzu ettiğimiz doğrultuda can bulacak, bizlerin sıraya koyduğumuz kıymetler olarak...

Ölmeden önce hayatımızın kıymetini, hastalıktan önce sağlığımızın kıymetini, yaşlanmadan önce gençliğimizin kıymetini, karnımız tok iken açların kıymetini, sizin için canını esirgemeyen, yıllarca size değer verip hiçbir çıkar gözetmeksizin sevgisini esirgemeyip sahiplenen insanların kıymetini bilmek, ahde vefa göstermek, yaşama dair varlığımızın, kişiliğimizin göstergesidir inanın.

Yaşlı bir bey, sabah erken evinden çıkmış, yolda ilerlerken, bir bisikletlinin çarpmasıyla yere yuvarlanmış ve hafif yaralanmış. Sokaktan geçenler yaşlı beyi hemen en yakın sağlık birimine ulaştırmışlar. Hemşireler, önce pansuman yapmışlar ve biraz beklemesini ve röntgen çekerek her hangi bir kırık veya çatlak olup olmadığını inceleyeceklerini söylemişler. Yaşlı bey huzursuzlanmış;acelesi olduğunu, röntgen istemediğin söylemiş. Hemşireler merakla acelesinin nedenini sormuşlar.

"Eşim huzur evinde kalıyor. Her sabah birlikte kahvaltı etmeye giderim, gecikmek istemiyorum" demiş.

"Eşinize haber iletir gecikeceğinizi söyleriz" deyince.

Yaşlı adam üzgün bir ifade ile "Ne yazık ki karım Alzheimer hastası hiç bir şey anlamıyor, hatta benim kim olduğumu dahi bilmiyor" demiş.

Hemşireler hayretle "Madem sizin kim olduğunuzu bilmiyor neden hergün onunla kahvaltı yapmak için koşuşturuyorsunuz?" diye sormuşlar.

Adam buruk bir sesle, "Ama ben onun kim olduğunu biliyorum" demiş...

Sonuç olarak; en büyük servetin sağlık olduğunu, ancak sağlıklı olursak; saydıklarım kıymetlerin daha anlam bulacağını ve asla keşkeleri ömür boyu yaşamayacağımız gerçeğini unutmamamız gerek...

Sizleri yürekten seviyor, herşeyin gönlünüzce olmasını; hoşça, dostça ve sağlıcakla kalmanızı diliyorum aziz okurlarım. 

Semiramis Karaarslan

 

 

 

 

Yorum Yazın