Bingöl
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2404.4
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61544.177$

Bingöl’ün milletvekilleri sorunlara duyarsız kalıyor!

07 Ağustos 2023, Pazartesi 19:00

Bingöl’ün milletvekilleri olarak Bingöl’e geldiğinizde taziyelere katılmakla yetinmeyin, yaşayanların da sorunlarıyla ilgilenin! Gerek Bingöl’deki, gerekse çevre illerdeki hastaneleri gezip vatandaşlarla görüşün ki, sıkıntılarını görebilesiniz. O zaman belki biraz empati kurup Bingöl’ün milletvekili olduğunuzu hatırlarsınız!

Bir önceki yazımda, Bingöl’de eğitim ve araştırma hastanesi kurulması gerektiğini, insanların hastalarını çevre illere götürürken gerek maddi gerekse manevi olarak büyük sıkıntılarla karşılaştığından bahsettim.

Birkaç vatandaşın, “güzel yazı ama boşuna yazıyorsun, dinleyen olmayacak”, “Bingöl’e eğitim ve araştırma hastanesinin çoktan kurulması gerekiyordu”, “Valla ben de sürekli il dışına gitmek zorunda kalıyorum, inşallah açarlar”, “Cevdet Bey isterse olur”… gibi umutsuz birkaç telkininden başka konuyu gündemine getiren, eğitim ve araştırma hastanesi için talepte bulunan, buna inanan kimseyi görmedim.

Ne Bingöl’ün milletvekillerinden, ne sayısı 270’i bulan sivil toplum kuruluşlarından, ne meslek odalarından ne de Bingöl halkından ses yok. Herkes kafasını gömmüş, aman kimse bana dokunmasın, benden bir talepte bulunmasın modunda.

Özellikle dönem dönem Bingöl’e gelen iktidar milletvekilleri taziye ziyaretlerinden başka bir şey yapmıyor.

“Falan mahallede falan kişinin taziyesine katıldık, falan köyde falan ailemize taziye ziyaretinde bulunduk.”

Allah hayrınızı kabul etsin. Ölmüş birinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmak, acısını paylaşmak elbette yapılması gereken önemli bir davranıştır.

Ancak bunu yaparken, ölmemek için direnen, çevre illerin yollarında, hastanelerinde şifa arayan insanları da düşünün. Sadece öldüklerinde değil, yaşarken de yanlarında olun. Kendi ilinize eğitim ve araştırma hastanesi açılması için çaba gösterin ki, insanlar gerçek anlamda vekillerinin olduğunu anlasın.

Mesela; Bingöl’e gelmişken, taziye ziyaretlerinin yanında ildeki hastaneleri ziyaret edip vatandaşlarla görüşün, vatandaşların çektikleri sıkıntıları dinleyin. Cümbür cemaat değil, normal bir vatandaş gibi…

Bingöl ile yetinmeyip Elazığ, Erzurum, Malatya, Diyarbakır illerindeki hastaneleri ziyaret edip Bingöllü vatandaşlarla görüşün mesela, çevre illerde çektikleri sıkıntıları birebir dinleyin.

Sonra Ankara’ya gittiğinizde insanların çektikleri sıkıntıları hatırlayın, Sağlık Bakanlığı’nın kapısını çalın, “Biz Bingöl’ün milletvekilleriyiz, insanlarımız Elazığ, Diyarbakır, Malatya, Erzurum gibi çevre illerde şifa aramak zorunda kalıyor, çevre illerin hastanelerinde, yollarında çok büyük sıkıntılar çekiyor, ekonomik zorluklar yaşıyor, Bingöl’e eğitim ve araştırma hastanesi kurarak, bir nebze de olsa insanlarımızı bu sıkıntıdan kurtaralım, insanlarımızın, yaşadıkları yerde tedavi olmalarını sağlamak için Bingöl’e yapacağımız hastaneyi eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürelim” deyin!

Ayrıca “Bingöl Üniversitemiz tarafından ilde tıp fakültesi kurulması için YÖK’e başvuruda bulunulmuş, bunun gerçekleşmesi için eğitim ve araştırma hastanesi kurulması gerekiyor” deyin.

Sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bey’in kapısını çalın, “Biz Bingöllü hemşerilerimizin yollarda, çevre illerin hastanelerinde çektikleri sıkıntılara şahit olduk” deyip eğitim ve araştırma hastanesinin Bingöl için gerekliliğini anlatın.

Bunu yapmak çok mu zor?

Kötü bir şey istemiyoruz; Bingöl’de yaşayan insanların birçoğu yakınınız, akrabanız. Yakınlarınızın sağlığı için, çektikleri çilelerin bir nebze de olsa azalması için Bingöl’e eğitim ve araştırma hastanesi açılmalı diyoruz.

Bütün mesele istemek!

Bingöl’ün milletvekilleri olarak Bingöl’e eğitim ve araştırma hastanesi açılmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz?

Yorumlar

  • yorum avatar
    Hasan
    16-10-2023 19:51

    Elinize emeğinize yüreğinize sağlık çok yerinde ve güzel ifade etmişsiniz.Bir vatandaş olarak duygu ve düşüncelerinize tercüman olmuşsunuz.

  • yorum avatar
    Hüseyin
    07-08-2023 20:10

    Cesur gözlenm yüksek analiz. Basın kuruluşları ziyaret veya davetlerinde sizlerin toplu olarak fikir ve istişarelerine sokağın nabzına bi kulak vermelidirler. BASIN demek süreci hızlandırmak gündeme taşımak çözüme kavuşturmaktır. Hepimizin sesini duyuracağı yerdir.

Yorum Yazın