Bingöl
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2417.8
  • BIST
    10267.25
  • BTC
    61334.47$

‘GEÇMİŞ OLSUN’ DEMEKLE GEÇMİYOR

15 Nisan 2021, Perşembe 15:33

Bingöl’de etkili olan yağışların ardından, caddelerde göletler oluştu, yollarda çökmeler oldu, bodrum katlarını su bastı.

İlin yöneticileri, Ankara’daki temsilcileri, sosyal medya hesaplarından ardı ardına ‘geçmiş olsun’ dileklerini ilettiler.

Çokça alkışladığınız milyonluk ışıklar altında yürürken dizine kadar suya batan Bingöllüler, üç-beş kuruşu bir araya getirerek ‘sığınacak bir barınağım olsun’ deyip binanın bodrumunda ev alanlar, kanalizasyon sisteminin ihtiyaca cevap veremeyip taşması sonucu lağım suları içinde kalan çok değerli Bingöllüler hepinize geçmiş olsun.

Bu ağır yükün altında ezilen, tıkanan kanalizasyonların açılması için canla başla çalışan, lağım suları içinde tepelerine dökülen her yağmur damlasını iliklerine kadar hissederek sel sularına yön vermeye çalışan emekçi, işçi kardeşlerim size de geçmiş olsun.

Bingöl’de yağmur yağınca evlerin su altında kalacağını, derelerin taşacağını, yolların, caddelerin su altında kalacağını, kanalizasyon sularının geri tepeceğini herkes biliyor.

Siz ili yönetenler de biliyor olmalısınız.

O yüzden;

Dün ortaya çıkan manzaranın sorumlusu, bugüne kadar belediye başkanlığı yapmış, milletin oylarını alarak meclise gitmiş herkestir.

Altyapıyı yenilerken vatandaşların ‘yeterince derin kazılmıyor, bordum katlarını su basacak, borular yeterli büyüklükte değil’ dediğinde, vatandaşı dinlemeyip kendi bildiğini okuyan belediye başkanı,

sonrasında her yağışta patlak veren kanalizasyon sorununu gördüğü halde çözüm üretmeyen belediye başkanları, Ankara’da Bingöl’ü temsil eden, Bingöl’e geldiklerinde salon toplantıları yapıp Ankara’ya dönen milletvekilleri hepiniz sorumlusunuz.

Şimdi Bingöl’ün altyapı sorunu olduğunu çok daha iyi biliyorsunuz.

Artık yapılacak salon toplantılarında altyapı sorununu da gündeminize almanızın zamanı gelmiş olmalı.

Size zahmet olacak ama “belediyemizin parası yok, TOKİ’nin yapması gereken belediye binası için, askeri tesisler için İller Bankasından yeterince kredi alındı” deyip şu Bingöl’e getirdiğiniz bakanlara bir ricada bulunsanız, Bingöl’ün altyapısının yenilenmesi için üç-beş kuruş gönderseler olmaz mı?

Yarın yağacak olası bir yağışta Bingöl’de aynı manzara ortaya çıkacaktır.

İşte o yüzden ‘Geçmiş olsun’ demekle geçmiyor.

Yağış sonrasında oluşan enkazları temizlemek yerine sorunun kökünden çözümü için şimdiden çalışma yapılması gerekiyor, bekleniyor.

Yorum Yazın